torsdag 24. august 2017

Nytt fra Nådehjemmet

Alfhild fra Norge og Anja fra Finland har begge jobbet flere perioder på Nådehjemmet. I vår reiste begge hjem og undertegnede vil nå i en periode prøve å besøke Nådehjemmet en gang i uken for å følge opp arbeidet der og være tilstede for de ansatte.

Vi er inne i en endringsprosess på Nådehjemmet slik at vi skal kunne møte behovet i samfunnet på bedre måte. En av tingene vi må forandre på er hvordan vi skal promotere arbeidet vårt. Vi har sett at det i perioder er få jenter som bor på Nådehjemmet, vi har også sett at noen av de som bor der kanskje ikke er de som trenger det mest. Vi tror at behovet for et slikt hjem fortsatt finnes, men at vi kanskje ikke når ut til de som virkelig trenger det. Så her har vi en jobb å gjøre.

Beads made out of papers
En annen ting vi har begynt å forandre på er dagsrytmen. Vi vil at hverdagen til de vordende mødrene skal være mer rutinert. Dette har medført at de nå må delta på aktivitetene som vi arrangerer på Nådehjemmet, blant annet yrkesopplæring, enten at de holder på med håndarbeid eller jobber i den lille kafeen vi har der.

En tredje ting vi vil utvikle er håndarbeidet vi lager her på Nådehjemmet, som gjør at jentene kan tjene litt penger mens de bor der, og som vi selger til inntekt for arbeidet. Nådehjemmet har i flere år laget kort og smykker som selges til gjester og på ulike marknader. Vi har fått kontakt med en annen stiftelse her i Bangkok- Samaritan (de jobber med jenter som ønsker seg ut av prostitusjon). De er dyktige på håndarbeid. De ansatte på Nådehjemmet har besøkt Samaritan og blitt kjent med hvordan de jobber for å skaffe penger til arbeidet sitt. De ansatte der har sagt de vil komme på besøk til oss å gi oss opplæring i hvordan en lager smykker og syr dukker. Så det blir spennende.
Vi har også hatt besøk av Konrad hotel og Diversey company som hadde opplæring i hvordan vi kan lage såper. De donerte også utstyr som en trenger for å lage såpen.

Samme dag som Nådehjemmet var på besøk hos Samaritan så fikk vi besøk av en annen stiftelse; Ban Nok Kammin (de jobber blant barn). De hadde bilen full av bleier, melk, ris og andre nyttige ting som de donerte til oss.
Det er flott å se at vi som jobber i ulike stiftelser kan hjelpe hverandre, at vi ikke ser på hverandre som konkurrenter, men som "støttespillere" med samme mål; å hjelpe de underpriviligerte i samfunnet.

We learned how to make soaps

Ban Kammin donated milk, pampers etc
The results :-)
Visiting Samaritan


Vennlig hilsen Anne Storstein Haug

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar