tirsdag 28. mars 2017

Lovsanghjemmet er så mye mer enn en barnehage

 På Lovsangshjemmet møter barna noen som bryr seg når ingen andre gjør det.


 Da jeg kom ned i barnehagen fortalte  Sao hovedlæreren der om lille Teen. Han hadde hatt ørebetennelse lenge. Foreldrene gjorde ingenting med det. De visste av erfaring at de falske medisinene hos gratis legen ikke hjelper. Hvis man går med ørebetennelse for lenge blir man til slutt døv, så her måtte vi gjøre noe. Sao fortalte at han hadde vært syk i tre uker og at barnehagen hadde tatt han med til den private legen i slummen. Der hadde han fått medisiner, men foreldrene gav ikke gutten medisinene og han ble bare verre. Teen bare griner og kaster opp. Han har sluttet å leke. Den private legen sier at gutten må til sykehuslegen.

Vi dro på hjemmebesøk til mammaen til Teen for å spørre om lov til å ta han med på sykehuset. Hun var ikke hjemme, men søsteren på 3 var hjemme... alene. På kroppen ser vi masse slagmerker etter mamma og bestemor hadde slått henne med kleshengeren igjen. Green gikk på Lovsangshjemmet i fjor men er blitt for gammel og skulle ha flyttet over til Immanuel dag hjem, men ingen har tid/initiativ til å følge henne opp dit. Planen var at hun skulle være hjemme alene til hun ble 4år og kunne starte i offentlig barnehage på skolen.

Vi tok gutten med til et sykehus. Legen på sykehuset ble så rørt av historien til denne syke lille gutten og tenårings- mammaen som ikke bryr seg at han valgte å ikke ta betalt for annet en medisinene.
 
Nå er Teen frisk og rask og koser seg i barnehagen. Storesøster får også gå på Lovsangshjemmet frem til hun kan starte i offentlig barnehage. Hjemme får de lite, men Lovsangshjemmet er deres fristed. Her er de trygge, får mat og kan få tid til lek og læring.


Ved å støtte prosjektet er dere med å la barn som Teen og Green få drømme om en fremtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar