onsdag 22. april 2015

Et pusterom i en vanskelig hverdag

Det er tøft å være ungdom i slummen i Bangkok. Da er det godt å ha et fristed med meningsfulle aktiviteter


Det er et problem at man mister kontakt med barna i slummen når de nærmer seg tenårene. Mange begynnner å eksperimentere med rusmidler og henge i dårlig miljø. For de fleste er heller ikke hjemmet et trygt fristed. Kriminialitet, rusmisbruk, gambling, gjenger, prostitusjon og løse familieforhold er noe av det som preger livet i slummen.

Nå kan heldigvis ungdommene komme til meningsfulle fritidsaktiviteter både på ettermiddager og i helger. Engelsk, musikk, data, leksehjelp, speider, kunst, lek og moro er noen av tingene de kan velge å være med på. Fire dager i uken er det skolefritidsordning på Lovsangshjemmet, der ca 20- 40 barn møter opp hver gang. På Immanuel musikkskole er det ca 70 elever som får opplæring i musikk og ulike instrument.

I tilegg kommer det som for mange av barna er årets høydepunkt, nemlig en tre-dagers leir utenfor Bangkok. Her kommer de seg vekk fra den forurensete luften i slummen, til vakre omgivelser, lek og moro sammen med venner. I løpet av disse dagene opplever lederne at mange av barna som har det tøft og vanskelig hjemme stråler av glede over å få et avbrekk fra hverdagen.

På alle fritidsaktivitetene jobber man med å forberede barna på livet utenfor slummen, og gi de en forståelse av at de er verdifulle.

VI TRENGER DIN STØTTE!
Fritidsklubben ligger under prosjektet: Barn og unge i Thailand, prosjektnummer 540 324, NMS sitt kontonummer er: 8220 02 85030, du kan også følge denne linken:
http://www.nms.no/barn-og-unge-thailand/category2166.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar