onsdag 10. desember 2014

Praksisstudenter i ThailandVi er seks jenter fra Barnevernspedagogutdanningen ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, som har vært så heldige å få ha vårt prosjektarbeid, som også er vår eksamen, ved Immanuel Daghjem og Lovsanghjemmet. Vi har nå vært her 4 uker, og har akkurat hatt vår siste dag ved institusjonene. Vårt prosjekt har gått ut på å se hvordan de ansatte utøver omsorg til utsatte barn og unge. Barna vi har jobbet med er i alderen 9 måneder til 6 år, og vi har benyttet tiden til observasjon av barna og de ansatte, intervju av de ansatte og selvfølgelig lek med barna! Vi har fungert som både «forskere» og medhjelpere på barnehagene. Oppholdet i Thailand har vært veldig lærerikt og spennende, og har gitt oss en opplevelse for livet. Vi har fått et innblikk i hvordan hverdagen til barn i slummen er, og har også vært så heldige å få dra på hjemmebesøk til to familier. Vi ble tatt imot med åpne armer, og det var tankevekkende å se hvordan de har det. Oppholdet ved institusjonene har gitt oss mange nye erfaringer som vi kommer til å ta med oss hjem videre i studiet og yrkeslivet. Vi har blitt tatt godt imot av de ansatte og barna ved barnehagene, og blitt godt kjent med de. Selv om vi har hatt noen språkproblemer, har vi lært mye av og om barnehagene, den thailandske kulturen og landet. De kulturelle forskjellene i Thailand i forhold til Norge har åpnet øynene våre og gitt oss ny interesse for andre kulturer, som jo er veldig viktig videre i vårt studie- og yrkesliv.
Vi har vært i barnehagene hver dag i løpet av oppholdet vårt, og fulgt deres dagsrytme der. Videre har vi fått opplevd fritidsaktivitetene som arrangeres på Lovsanghjemmet, og gruppa har vært delt mellom musikk-, engelsk- og kunstundervisning. Her har vi fått møte flere eldre barn og unge, og også vært i kontakt med tre andre norske studenter. Videre har vi fått muligheten til å bli med på gudstjeneste og julekonsert, noe som var veldig spennende!
I helgene og på fritiden har vi lekt litt turister, og sett mye av det Bangkok har å by på. Byen har utrolig mye flotte severdigheter og ting å se/gjøre, og kontrastene fra slummen er utrolig stor. Vi synes barnehagene er et godt tilbud, da det kan gi barna en sjanse til å komme seg ut av slummen. 

Vi har fått god hjelp fra våre veiledere, og setter stor pris på oppfølgingen. De har vært veldig behjelpelige med praktiske ting, som å hjelpe oss å ordne med hotell, anbefalt flotte severdigheter og vært med på hjemmebesøk. Dette har gjort at vi har fått mest mulig ut av oppholdet her i Thailand, og har enda mer å komme hjem med.

Etter 4 uker i Lovsanghjemmet og Immanuel Daghjem setter vi kursen mot Koh Lanta og strender, for å slappe av litt og skrive ferdig oppgaven vår før vinter-Norge venter på oss. Vi gruer oss til å dra fra Khlong Toey og alle vi har blitt kjent med der, men gleder oss også til å komme hjem og legge fram oppgaven for våre medstudenter.

Takk for en varm velkomst og gode opplevelser!

- Oda Warankov, Veronica Holmen, Janne Johnsgård, Elisabeth Tiset, Efia Marie Damba og Ida Kristin Bugge Guttelvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar