tirsdag 23. desember 2014

Julehilsen fra Nådehjemmet

Hei!
Her kommer en julehilsen fra Nådehjemmet, skrevet av finsk misjonær, Anja og oversatt av Anne Storstein Haug
 
Kjære venner

Enda et år er snart over og det er tiden for å minnes året med takk. Vi har blitt velsignet på mange måter i løpet av dette året. I begynnelsen av året var det helt stille på Nådehjemmet. Kun noen få jenter bodde her, men etter thai nyttår som er i April så flyttet flere jenter inn. I juni så bodde ti gravide jenter på Nådehjemmet og da jeg kom tilbake fra Finnland i September så hadde nesten alle mødrene fått barn, så vi hadde 7-8 babyer her samtidig. Noen av barna var født for tidlig, en veide bare 1800 gram da han ble født. Den lille gutten måtte være på intensivavdelingen noen uker og moren kunne bo sammen med barnet, takket være gode fasiliteter på Samut Prakan offentlige sykehus. De hadde et rom for mødrene rett ved siden av intensiv avdelingen. Mødrene får bo gratis på sykehuset og de får tre måltider til dagen. De ansatte oppfordrer mødrene til å gi brystmelk, eller pumpe seg dersom barnet er for svakt til å suge. De vet at det er veldig viktig for nyfødte barn at moren er der sammen med de.  I en alder av 1 måned og med en vekt på 2 kg, så utvikler lille Thivanut seg bra. Moren Bee tar godt vare på han. De vil flytte til søsterns hjem så snart babyen er sterk nok. Bee er fra Laos og barnefaren hadde forlatt henne før han visste at hun var gravid.

 Vi har vært velsignet med mange gode voluntører i år.  Vi har hatt voluntører fra Australia, Finnland, Norge, Belgia, Tyskland og Amerika. I forrige brev så fortalte jeg om den australske gruppa og den finske voluntøren Britt Mari. I april så kom Rakel fra Finnland for å hjelpe til og for å forbedre sine thaikunnskaper. Emily fra Usa og Kaithi fra Tyskland underviser jentene i engelsk. An fra Belgia er dyktig i å lære jentene håndarbeid. Nå bor Berit fra Norge på Nådehjemmet. Hun er sykepleier og hjelper til med å passe på barna.

 Vi har fått en ny medarbeider på Nådehjemmet, Khun Kaew, etter at Khun Monthakaan begynte som menighetsleder i Ruampraphon kirke.
Årets julefest hadde vi den 5. desember. Det er på kongens bursdag som også er farsdag her i Thailand. Vi brukte hele dagen på å forberede festen som startet på kvelden.

 Vi vil ønske dere alle en riktig God Jul og et Godt Nytt År.
Vennlig hilsen Lek, Kaew, Sawai og Anja.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar