søndag 16. september 2012

Ny leder for diakoniavdelingen


Vi har fått ny leder på diakoniavdelingen i kirken vår. Hun heter Anuttarapat Chanpan, med kallenavn Geow. Det er diakoniavdelingen som leder og administrerer det meste av det diakonale arbeidet som NMS er med og støtter her i Thailand. Jeg tenkte dere der hjemme skulle få bli litt bedre kjent med henne og bad om et intervju.

Geow kommer fra en liten by som ligger 3- 4 timers kjøring nordover fra Bangkok. Hun er gift og har en liten datter. Hun kommer fra en stor trygg familie, de var fem søsken.Faren var i mange år risbonde, senere begynte han å jobbe på fabrikk. Moren var hjemmeværende. Geow var den første i familien som ble kristen. Det var ingen kirke i nærheten av der hun bodde, men hun fikk høre om Jesus da hun gikk på ungdomskolen. Og da en tante kom på besøk og hadde med en brosjyre om kristendommen så ble hun interesert og tok hun et brevkurs. Geeo hadde lenge spurt seg selv om hvor vi kom fra, hvordan verden ble til osv... og nyskjerrigheten og ønsket om å forstå var grunnen til at hun tok et brevkurs. Etter hun ble ferdig på ungdomskolen så dro hun til Bangkok for å jobbe. Hun fikk jobb som hushjelp. De hun jobbet for hadde lovet at hun skulle få studere videre og bygningsfag var drømmen, men hun ble lurt og fikk ikke skoleplassen som hun var blitt lovet.  Geow ble veldig lei seg for hun ville så gjerne studere og  ønsket å dra hjem igjen, men det gikk ikke. En dag hørte hun på en kristen radiostasjon (den som den Evangelisk luthersk kirke driver her i Bangkok) og hun ble igjen interessert i kristendommen. Hun fikk etterhvert høre om Lad Prao kirke og begynte å gå der. Hun følte seg veldig velkommen i kirken og opplevde at de kristne var snille og brydde seg om henne. Hun opplevde det som et tegn da presten i menigheten visste at hun ville studere videre, selv om hun ikke hadde nevnt det til noen. Etter en stund ble Geow døpt og seks måneder etter det så bestemte hun seg for å studere kristendommen. Hun studerte i 3 år på LITE (nå LST som er bibel- og presteskolen vår), og etter å hatt praksis i en menighet så fikk hun jobb i Diakoniavdelingen. Her har hun jobbet med mye forskjellige; i familieutviklingsprosjektet, på Immanuelhjemmet i Phibun og  i Eldrearbeidet. Tilsammen har hun jobbet i diakoniavdelingen i 20 år.

Da Geow var ferdig utdannet så ønsket hun egentlig å jobbe som evangelist og reise rundt å besøke landsbyer, hun ønsket å fortelle om Guds kjærlighet til mennesker som enda ikke hadde hørt om Gud, så da hun fikk beskjed om å jobbe med diakoni så var det ikke det hun hadde mest lyst til. Men etterhvert så oppdaget hun at også gjennom å jobbe med diakoni så fikk hun mulighet til å formidle Guds kjærlighet.         Hun sier at diakoni og kirke hører sammen. 
Som leder for diakoniavdelingen så ønsker hun å jobbe for at diakoniavdelingen skal være en støtte til kirkene i diakoniarbeidet. At det er de lokale kirkene som driver diakoniarbeidet. men med avdelingen som en støttespiller.
Jeg spurte tilslutt om hun hadde et bibelvers som betydde mye for henne.  Hun nevnte da 1. Johnannes 4 vers 20.
"Om noen sier at han elsker Gud, men likevel hater sin bror, da er han en løgner. For den som ikke elsker sin bror som han har sett, han kan ikke elske Gud som han ikke har sett".

Hun ønsket også at jeg skulle overbringe en hilsen til alle dere som støtter arbeidet og si tusen takk for hjelpen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar