mandag 8. juni 2015

Fest for nye og gamle studenter på Immanuelhjemmet

For første gang har Immanuelhjemmet arrangert en leir for tidligere studenter. Jeg fikk være med på dette på vegne av NMS, siden NMS i alle år har vært hovedstøttespiller for dette prosjektet.

Det var ikke så mange som kom denne gang, de aller fleste var blant de som bodde på internatet da det nettop hadde åpnet- for mer enn 20 år siden. For de som kom, for alle de nåværende studentene og for oss fra NMS så var dette en veldig kjekk opplevelse. De tidligere studentene var alle enige om at dette skulle de snart gjøre igjen og da skulle de jobbe for at mange flere kunne delta.

På lørdagskvelden fikk flere av disse tidligere studentene mulighet til å fortelle om hvordan det hadde gått med de etter at de hadde flyttet ut av internatet, og de fortalte morsomme episoder fra livet på internatet- til stor glede for de nåværende studentene. De fortalte også om hva internatet hadde betydd for de.
Mange rørende historier. Jeg kjente på en stor glede og stolthet på vegne av NMS og alle dere som har støttet internatet da jeg satt der og hørte de fortelle. Dette formidlet jeg også til de da jeg hadde en hilsen fra NMS, og jeg fortalte de at jeg skulle fortelle historiene deres videre til dere der hjemme.

En lege startet å fortelle. Han kom fra en svært fattig familie og i landsbyen han bodde så var det ingen mulighet for han å gå videre på skole da han var ferdig med barneskolen. Han fikk bo på internatet fra han begynte på ungdomskolen til han var ferdig på vidergående. Han fortalte videre at da han var ferdig med ungdomskolen så hadde han for dårlige karakterer til at han kunne fortsette på vidergående, men siden han var en sosial resursperson på skolen så fikk han gå videre og fortsatte derfor å bo på internatet. Han fikk etterhvert mulighet til å utdanne seg til lege, som han nå jobber som.

Flere av de tidligere elevene var blitt lærere. En av disse var Chaiwat, hans bakgrunn lignet på legen sin, kom fra en fattig familie og hadde ingen mulighet til å gå videre på skolen i landsbyen. Han bodde på internatet i 6 år og han var også utvekslingstudent til Solborg folkehøgskole i Stavanger et år. Han utdannet seg til lærer siden han hadde et ønske om å dra tilbake til NordØst Thailand for å bidra til utvikling der. Det har han nå fått mulighet til og jobber som lærer på en skole der.

Ei jente kom fra en kristen familie som var svært fattig. Hun fikk også mulighet til å bo på internatet og fikk tatt seg en god utdannelse. Hun satte veldig pris på at hun kunne bo på et kristent internat og at hennes buddistiske venner som også bodde der fikk mulighet til å lære om Jesus, og mulighet til å se og oppleve hva kristendommen var.

Mange flotte historier. Jeg synest det var svært kjekt å se at flere av de hadde dratt tilbake til NordØst Thailand for å være med å utvikle det området.

Alle var det svært takknemlige for Immanuelhjemmet og at gjennom å bo der så fikk de mulighet til å ta en utdannelse og få oppfylle sine drømmer.

Jeg holder på (som jeg har skrevet om tidligere) med en evaluering av Immanuelhjemmet og fikk mulighet til å ha et møte med noen av disse tidligere elevene. Det var veldig lærerikt. Alle såg at samfunnet hadde forandret seg mye siden de bodde på internatet og alle hadde opplevd at deres landsby hadde fått ungdomskole, men mente likevel at internatet fortsatt hadde en viktig funksjon i 2015

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar