onsdag 16. januar 2013

Tidligere stipendbarn i gang med doktorgrad

Studenten N kommer fra fjellene i Nord Thailand. Der har hun vokst opp sammen med mor, far og fire søsken. Foreldrene hadde ingen utdannelse og livnærer seg med å ta på seg ulike småjobber i nærområdet. De hadde et stort ønske om at barna skulle få mulighet til en utdannelse og kom tidlig i kontakt med kirkens familieutviklingsprojekt (stipend for fattige barn). Gjennom dette prosjektet har alle barna i familien fått støtte til utdannelse og foreldrene kan nå glede seg over at nesten hele søskenflokken har fullført en bachelordegree.
N har i alle år stått på og kan nå glede seg over å ha fått et doktorgradstipend innen vitenskap, hun er nå begynt på dette studiet. Hun mottar også en månedlig støtte på ca 1500 kr noe som er nok til å livnære seg  selv mens hun studerer.
Vi gleder oss stort over N og ville dele denne historien med alle dere som er med og støtter arbeidet :-)

  "Stipend for fattige barn" er et av de prosjektene som ligger under "Barn og utdanning". Hvert år får nærmere 400 barn/ungdommer støtte til utdannelse gjennom dette arbeidet.  Barn som er med i prosjektet kan få støtte helt til de er ferdig med en bachelordegree. De minste barna i prosjektet, som er i alder 0- 3.5 år får støtte til melk da melkepulver er veldig dyrt her i Thailand. Det er tre ansatte i prosjektet (på bildet til venstre) og en av oppgavene deres er å  besøke barna hjemme og på skolen, prøve å veilede og oppmuntre studentene og familiene deres til å fokusere på at barnet skal ta seg en god  utdannelse.

2 kommentarer:

  1. Inspirerende og strålende som alltid! La denne ut som hovedartikkel på www.nms.no.

    Åsmund

    SvarSlett