onsdag 24. februar 2016

To jenter- samme skjebne

Hvordan blir framtiden din, lille venn? I en utrygg verden fikk mor hjelp til dere begge ved Nådehjemmet i Bangkok. Foto: Anne Storstein Haug

PROSJEKTGLIMT 2015: Fo og On, begge fra Isaan i Nordøst-Thailand, kom til storbyen Bangkok for å jobbe. Begge møtte en gutt som sviktet de da de ble gravide. Nå forbereder de seg på å bli mødre, samtidig som de prøver å finne en måte å klare den nye hverdagen på.

Nådehjemmet består av tre hvite hus i en stor hage, med frukttrær og blomster. Roen senker seg når en kommer inn porten. Jentene forteller at da de kom til Nådehjemmet klarte de endelig å slappe av, ja, de ble til og med glade av å være der.
Galt å ta abort
Fo (25) er den eldste av jentene. Hun har en liten jente som bor sammen med besteforeldrene. For halvannet år siden flyttet hun til Bangkok for å jobbe. På arbeidsplassen traff hun en gutt som hun ble forelsket i og bodde sammen med helt til hun ble gravid.
Guttens mor ville at hun skulle ta abort. Men Fo mente det var galt. Guttens mor bestemte da at det måtte bli slutt mellom dem, og sønnen avsluttet forholdet.
Adoptere eller beholde
Fo var blitt alene. Samtidig mistet hun jobben fordi firmaet måtte kutte ned på ansatte. Foreldrene aksepterte ikke at hun ventet et nytt barn.
Da hun kom til Nådehjemmet var hun innstilt på å adoptere bort barnet, men etterhvert som barnet i magen vokste, og særlig etter at hun fikk vite at hun ventet en gutt, ombestemte hun seg.
Nå er planen å være på Nådehjemmet i en måned til og så sende barnet i fosterhjem et halvt år mens hun prøver å finne en jobb og en plass å bo for seg selv og det lille barnet.
Kjæresten var gift
On på 23 år begynte å jobbe etter fullført videregående skole. Den siste tiden jobbet hun på Suvarnaporn flyplass i Bangkok. Der traff hun en gutt, og de ble kjærester. Da hun ble gravid, fortalte han at han allerede hadde en kone og kuttet all kontakt med henne.
On, som i tillegg er foreldreløs, var blitt helt alene. Da hun var gravid i sjuende måned, orket hun ikke å jobbe mer og sluttet. Hun ble kjent med Nådehjemmet gjennom internett og er veldig takknemlig for at hun får bo her nå når hun forbereder seg på å bli mamma.
Hun sier at det er så godt å være her og at de ansatte tar godt vare på henne. I tillegg er det andre jenter som er i samme situasjon som henne. Når hun flytter ut av Nådehjemmet, planlegger hun å flytte nærmere storebroren.
FAKTA:

Nådehjemmet er et hjem hvor enslige, gravide kvinner få hjelp og støtte før og etter fødselen. De fleste er blitt sviktet av barnefaren og mange opplever at foreldrene vender dem ryggen. I en vanskelig livssituasjon blir de møtt av noen som bryr seg og som formidler Guds kjærlighet gjennom ord og handling. De får sunn mat, hvile, opplæring i hygiene og barnestell og de får trøst og veiledning. De blir oppmuntret til å prøve å få kontakt med familien. Arbeidet er også med på å forebygge illegale aborter.
Gi en gave til dette prosjektet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar