onsdag 11. juni 2014

På konsert!

For et par uker siden var jeg på konsert. Immanuel musikkskole sin konsert var det. De hadde leid et konsertlokale for anledningen i håp om å nå ut til et større publikum. Og det klarte de! Flott å høre på og rørende å se på. Ton, vår tidligere fiolinstudent var dirigent og gjorde en kjempejobb der. De yngste på musikkskolen ble heller ikke glemt og var med og spilte på tre av stykkene. De minste er bare 6-7 år.

Solveig Johannessen har skrevet om konserten på bloggen sin. Jeg har klippet og limt litt fra den:

 ....Og så var det konsert-forberedelse. Siden de unge hadde sommerferie, og Ton heller ikke hadde konserter med Thailand Philharmoniske orkester, fikk vi øvd ganske mye i april og mai. Men siste uken før konserten, hadde vi skikkelig hardskjør, med øvelse hver kveld (selv om skolene da hadde startet opp igjen med et nytt semester). Søndag, en uke før konserten, var vi så heldige å få besøk av en kjent dirigent, Jonathan Mann, som jobbet med orkesteret i tre timer. Utrolig kjekt å se hvor mye musikk han klarte å dra fram fra alle. Han ble også med på konserten og dirigerte et stykke der (Premiere i Asia av Stephen Maniams "Suite for Strings"). Jonathan har sagt at han ønsker å hjelpe mer også i framtiden, så det er kjempebra. Han gav også Ton noen gode råd som dirigent.



Og så kom den store dagen da vi skulle ha konsert. Vi hadde leid oss inn i Kukrit Institutt, ikke så langt fra der vi bor for anledningen. Denne gangen hadde vi ikke så mye kirkemusikk på programmet, og vi ønsket å nå ut til et større publikum. Vi brukte ganske mye tid og krefter til å reklamere for konserten, og det kom faktisk ganske godt med folk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar