fredag 17. januar 2014

Nytt fra Nådehjemmet


 Adventskalenderen er nesten tom, bare noen få luker med godteri igjen. På Nådehjemmet har vi også kalender, hver dag, en numerert boks med et papir som inneholder et bibelvers. Bibelvers som omhandler Jesus liv og om hvorfor vi feirer Jul.

Det har ikke vært fullt så mange kvinner på Nådehjemmet dette året som det var i fjor. Likevel så har det vært gravide jenter der hele tiden og små babyer mesteparten av tiden. Mødrene som kommer til Nådehjemmet er mellom 13-40 år, flere og flere er under 20 år. Tenåringsgraviditeter er veldig vanlig i Thailand. Dette er noe helsearbeidere har realisert og de prøver å finne bedre metoder for å hjelpe unge jenter på. Dette er veldig utfordrende og det er vanskelig å få informasjonen ut i samfunnet.
Mødre som bor på Nådehjemmet føder på det lokale sykehuset. Det tar mellom 20-50 minutter å komme seg til sykehuset, alt avhengig av trafikken.  I 2013 hadde to mødre så raske fødsler at de ikke rakk å komme seg på sykehus og barna ble født på Nådehjemmet.
De ansatte på Nådehjemmet har lang erfaring og kan se når en fødsel begynner og obsererer moren fram til det er på tide å dra til sykehuset. Noi som allerede har født tre ganger tidligere ville ikke dra på sykehuset så tidlig for på Nådehjemmet hadde hun vennene rundt seg, men

plutselig så fikk hun veldig vondt og fødselen var i gang!
Det var ikke tid å vente på taxi, men ambulansen ble tilkalt. Likevel så var barnet født før sykebil og jordmor kom. Fødselen var rask og lett. Når sykebilen kom så var de rolige og vennlige og taklet situasjonen veldig bra. Vi er takknemlige over å se at sykehuspersonellet var så profesjonelle og hadde en så vennlig væremåte på jobb. Mor og barn var begge i god form da de dro til sykehuset. Vi takker Gud for åt han hørte våre bønner.

Tredje uken i desember var det fullt av liv på Nådehjemmet! Vi inviterte tidligere brukere og deres barn for å være sammen med oss. Fredagen ble brukt til å dele erfaringer, lære om famliie liv, lage mat sammen og feire Jul. På lørdag så dro vi på stranden. Det var veldig kjekt for barna, og også for de voksne som koste seg sammen. Noen av de var tøffe nok til å kjøre en " bananbåt". En av mødrene hadde med seg sin ti år gamle datter som ble født mens hun var på Nådehjemmet. For et godt eksempel for de unge mødrene som satt med babyen sin på fanget. På søndag dro de som hadde anledning til det i kirken.
I år fikk vi en sjenerøs donasjon som ble brukt til å kjøpe nye møbler. Den finske rotary klubben gav nye senger for mødrene og barna deres. Vi er spente på hvordan dette blir. Det er også blitt installert en air- condition på formingsrommet, noen som gjør at det blir mye lettere og behagelig å jobbe.

Tusen takk til alle dere som støtter Nådehjemmet.
Anja Markkanen
(Finsk misjonær og sykepleier som jobber på Nådehjemmet)
Jeg (Anne Storstein Haug) har oversatt det til Norsk.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar