tirsdag 26. november 2013

Barna våre

I Lovsanghjemmets barnehage går det 35 nydelige barn. Alle i alder 6 måneder- 3 år. Alle i den mest sårbare alderen. Veldig mange av de kommer fra vanskelige familieforhold, fra familier med store problemer. Narkotika misbruk er kanskje det største problemet i mange av familiene.
I denne bloggartikkelen lar jeg dere bli kjent med tre av barna våre.

Lille V er 2 år og går i Lovsangshjemmets barnehage. Her trives hun veldig godt. Mor til V var bare en ungdom da hun ble mammma, bare 15 år. Far til V har sittet i fengsel siden V ble født og sitter inne enda. Han sitter inne for narkotikasalg. Moren har nå fått en ny kjæreste og venter baby med han. V bor sammen med mamma, mormor og morfar i Klong Toey slummen i Bangkok. Moren jobber ikke, det er besteforeldrene som sørger for inntekt til familien. Morfar jobber som vakt og mormor jobber som vaskehjelp. De bor sammen med besteforeldrene på et lite mørkt rom på ca 9 kvadratmeter. Den nye kjæresten bor en annen plass. V bor ikke så langt i fra Immanuel daghjem og vil begynne der når hun er ferdig på Lovsangshjemmet.

Lille S er også to år og bor i Lovsangshjemmets nabolag. Han bor fortiden sammen med faren. Faren er narkoman og driver også med salg. For et år siden så opplevde S at begge foreldrene ble arrestert for bruk av narkotika. Siden de hadde et mindreårig barn så fikk faren slippe ut med en gang for å ta vare på han (siden faren ikke hadde noen fengselshistorie så var det han som fikk slippe ut). Moren har sittet i fengsel før og måtte derfor sone 1 år for bruk. Nå mens moren har sittet inne så har hun fått en liten baby, som er sammen med henne i fengselet. 

Lille K har vært hos oss siden hun var liten baby, nå er hun to år. Hun bor sammen med mor og storesøster. For noen måneder siden så opplevde hun at moren bare forsvant. Uten å si et ord hverken til  henne eller søsteren på 5 år så reiste hun avsted sammen med faren til barna og hans nye kjæreste av faren (det var det vi fikk fortalt). Heldigvis så stilte bestemoren opp, mange  ganger så lurer jeg på hva vi skulle gjort uten besteforeldre! Hun tok vare på barna helt til moren like plutselig etter fire måneder dukket opp igjen.

Jeg lurer på hva som skjer i hjertene til alle disse barna, svikene de opplever fra de som står de nærmest. Jeg håper at Lovsangshjemmet klarer å gi de den tryggheten de trenger, vise de den kjærligheten og omsorgen de trenger.

 
Bildene er illustrasjonsfoto. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar